Řepa cukrová
Odrůda s velmi vysokou cukernatostí, je vhodná pro společnou konzervaci společně s řepou červenou, na výrobu sirupu, či jako náplň do buchet spolu s mákem.sklizíme kvalitních bulvy s jemnou a sladkou dužinou.
Vhodná pro pěstování především v kukuřičné a řepařské oblasti. Cukrovce vyhovují především těžší, humózní půdy, bohatě organicky hnojenéVýsev: provádíme v dubnu až květnu
sklizeň: sklizíme kvalitní bulvy s jemnou a sladkou dužinou. lze sklízet od poloviny září, kdy cukrovka dosahuje maximální cukernatosti a jakmile dorůstají bulvy přiměřené velikosti, ale můžeme je ponecházat až do zámrazu.
Vhodná pro pěstování především v kukuřičné a řepařské oblasti. Cukrovce vyhovují především těžší, humózní půdy, bohatě organicky hnojené
recept na sirup:
Očištěnou řepu nastrouháme na hrubém struhadle, podlijeme asi polovičním množstvím vody a dáme vařit. Šťávu potom slijeme do kastrolu, dáme na okraj plotny a na mírném ohni vaříme – odpařujeme přebytečnou vodu.Hmotu musíme občas promíchat. Správně má mít sirup zlatohnědou barvu a hustotu medu.
Balení 40 ks peletek