Čekanka salátová Di bruxelles
Čekanka salátová
DI BRUXELLES
Kvalitní odrůda pro rychlení puků od prosince do února. Puky jsou bílé, kompaktní, pevně uzavřené. Chuť téro zeleniny je mírně nahořklá.Čekanka salátová je v evropské kuchyni běžná, přesto, že se dá u nás dobře pěstovat, na našem jídelníčku chybí.
Hnojení: | N 80 kg N / ha |
P 100 kg P2O5 / ha | |
K 100 - 150 kg K2O / ha | |
HTS | 1,3 - 1,5 g |
v 1 g | 600 - 700 semen |
Vynikající, dieteticky hodnotná zelenina pro konzum rychlených puků v zimním období. Vyséváme v květnu do hluboko propracované půdy s pH minimálně 5,5. Rozteč řádků volíme od 30 do 50 cm. Po vzejití vyjednotíme na 10 - 15 cm. Kořeny sklízíme v září až v říjnu, když dosáhnou síly 3,5 - 4,5 cm. Z 1 m2 sklidíme cca 2,5 kg kořenů. Po seříznutí listů na 2 - 3 cm skladujeme kořeny až do rychlení při teplotě 1 - 2°C a vysoké vzdušné vlhkosti.Rychlíme v nádobách s pískem nebo v hydroponii, v temných prostorách nebo se zakrytím černou folií.
PŘEHLED TERMÍNŮ VÝSEVU, VÝSADBY A SKLIZNĚ
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | ||
DI BRUXELLES | výsev | ||||||||||||
sklizeň |
Cichorium intybus L. / Čakanka obyčajná
balení 0,60 gram