ÚPLNÁ NOVINKA - cibule zimní sečka GERDA
je naťová cibule původem ze severovýchodní Asie. Je mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule, s jemnou cibulovou chutí a léčivými účinky srovnatelnými s jinými cibulovými rostlinami. Oproti cibuli kuchyňské má v nati 2x větší obsah vitamínu C- Využívá se celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková cibule.
Drobně nakrájené silné duté stvoly se přidávají do pokrmů podobně jako pažitka, zejména v čínské a thajské kuchyni. Cibulka příznivě ovlivňuje trávení a obranyschopnost organismu.
V okolí květů se často vytvářejí rozmnožovací cibulky, které pak můžeme od března nebo v červenci až záři sadit přímo na záhon.
Cibule sečka odrůda KAJ
- poloraná odrůda s mohutnou natí určená na celoroční pěstování. Vybělená část stonku je velmi dlouhá cca 10 cm. Tmavé olistění a ostrý kontrast s vyběleným stonkem je základem této výborné na´tové cibulky.
nově nabalený druh zimní naťové cibule kterou sadíme nejpozději v říjnu až začátek listopad. V pohodě přezimuje pokud před mrazem dosáhne tloušku tužky
Mrazuvzdorná cibulka a na jaře máme lahůdkovou naťovou cibulku. Vybělené stonky cibulky jsou velmi dlouhé skoro 10-12 cm,
proti normální cibuli má nať 2x větší obsah vitamínu C.
drobně nakrájené duté stonky se přidávají do pokrmů podobně jako pažitka.