Nové druhy zimní cibule

Posted by sedlarj 09.11.2015 0 Comment(s)

ÚPLNÁ NOVINKA - cibule zimní sečka GERDA

je naťová cibule původem ze severovýchodní Asie. Je mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule, s jemnou cibulovou chutí a léčivými účinky srovnatelnými s jinými cibulovými rostlinami.  Oproti cibuli kuchyňské má v nati 2x větší obsah vitamínu C- Využívá se celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková cibule.

Drobně nakrájené silné duté stvoly se přidávají do pokrmů podobně jako pažitka, zejména v čínské a thajské kuchyni. Cibulka příznivě ovlivňuje trávení a obranyschopnost organismu.

V okolí květů se často vytvářejí rozmnožovací cibulky, které pak můžeme od března  nebo v červenci až záři sadit přímo na záhon.

 

 Cibule sečka   odrůda  KAJ 

- poloraná odrůda s mohutnou natí určená na celoroční pěstování. Vybělená část stonku je velmi dlouhá cca 10 cm. Tmavé olistění a ostrý kontrast s vyběleným stonkem je základem této výborné na´tové cibulky.

nově nabalený druh zimní naťové cibule kterou sadíme nejpozději v říjnu až začátek listopad. V pohodě přezimuje pokud před mrazem dosáhne tloušku tužky

Mrazuvzdorná cibulka a na jaře máme lahůdkovou naťovou cibulku. Vybělené stonky cibulky jsou velmi dlouhé skoro 10-12 cm,

 

proti normální cibuli má nať 2x větší obsah vitamínu C.

drobně nakrájené duté stonky se přidávají do pokrmů podobně jako pažitka.